by

Ako si vybrať bicykel podľa výšky ?

Výber správneho bicykla je viac než len výber dizajnu, ktorý sa vám páči; zahŕňa aj výber bicykla, ktorý vyhovuje vašej výške, aby bola jazda pohodlná, bezpečná a príjemná. Pochopenie toho, ako si vybrať bicykel podľa svojej výšky, vám zaručí dobré prispôsobenie, zlepší efektivitu jazdy a zabráni preťaženiu alebo zraneniu. V tomto článku vás prevedieme rozhodujúcimi faktormi, ktoré treba zohľadniť pri kúpe bicykla, pričom sa zameriame najmä na výšku, aby ste mohli spokojne a pohodlne šliapať do pedálov pri všetkých svojich cyklistických dobrodružstvách ako vybrat bicykel podla vysky.

Najlepšie prispôsobenie: sprievodca výberom správneho bicykla podľa vašej výšky

Výber správneho bicykla znamená oveľa viac ako len náhodný pohľad na model v obchode alebo na internete. Hlavným kritériom by mala byť vaša výška – faktor, ktorý zabezpečuje pohodlie, bezpečnosť a efektívnu jazdu na bicykli. Môže to znieť trochu zložito, ale prakticky ide o to, aby bicykel pre vás nebol ani príliš veľký, ani príliš malý. Ideálny bicykel bude dokonale zodpovedať vašej výške, čo uľahčí optimálnu polohu pri jazde a zabráni prípadnému zaťaženiu častí vášho tela. Na začiatku určenia správnej veľkosti bicykla začnete meraním svojej výšky. Ak si nie ste istí svojou výškou, postavte sa k stene so zutými topánkami a urobte si značku na temene hlavy. Položte meter na podlahu v úrovni steny a merajte až po vyznačený bod. Tento údaj si zapíšte. Výrobcovia bicyklov bežne klasifikujú veľkosti bicyklov od extra malých po extra veľké. Ak sa napríklad vaša výška pohybuje od 175 cm do 175 cm, najvhodnejší by bol stredne veľký bicykel s veľkosťou od 17 do 19 cm.

Ako vybrat bicykel podla vysky
Výšky je pri výbere dôležitá

Ak presahujete výšku 6 stôp, zvážte bicykel, ktorý je veľký až extra veľký, kdekoľvek od 19″-23″. Vaša výška a veľkosť rámu bicykla ovplyvňujú váš dosah, teda vzdialenosť od sedadla k riadidlám. Správny dosah zabezpečuje pohodlie hornej časti tela počas jazdy. Napriek tomu je nevyhnutné pamätať na to, že výrobcovia bicyklov môžu mať rôzne veľkostné tabuľky. Pred nákupom sa vždy presvedčte o veľkosti podľa príručky konkrétneho výrobcu. Okrem toho sú osobné preferencie a pohodlie rovnako rozhodujúce ako výškové špecifikácie. Niektorí cyklisti môžu uprednostniť menší rám kvôli obratnosti a ľahkosti, zatiaľ čo iní sa môžu rozhodnúť pre väčší rám kvôli stabilite a kontrole. Nakoniec si pred kúpou vyskúšajte jazdu na bicykli. Získate tak predstavu o celkovom pocite z bicykla. Sledujte, či sa naň ľahko nasadá a zosadá, skontrolujte, či sa vaše nohy dotýkajú zeme a či sú riadidlá v pohodlnom dosahu. Upravte výšku a sklon sedla, aby vám dokonale sedelo. Pamätajte, že výber správnej veľkosti bicykla podľa výšky zaručuje skokové zlepšenie vášho výkonu na bicykli a zaručuje vašu bezpečnosť – každá jazda sa tak stane uspokojivým zážitkom.